2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Energetika Lietuvoje per Šv.Velykas


Kaip bebūtų keista, nors turime kalendoriuje balandžio pirmą pusę, sninga, kaip daug kas pastebėjo, kad per Šv.Kalėdas nedažnai toks oras būna.
 
Ką noriu pasakyti, sutikite, kad jau nėra keista, kad gauname įspėjimus apie artėjančias sąskaitas už namų šilumą. Kiekvieną mėnesį, tai yra apie vidurį, ištransliuojama kokia bus sąskaita. Žinau, kaip tai daroma, iš kur tokie skaičiavimai ir įspėjimai. Keista yra viena, kad žmonės palenkę galvas, vis dar tuos mokesčius susimoka, kas iš karto, kad vasarą moka skolas už šilumą, kada reikėtų pirkti ir valgyti ko gero - ledus.  Skaičiavau, ir gaunasi, tai kad, kūrensime dujas, mokėsime brangiai, kūrensime biokurą, kūrensime atliekas, kurias deginant reikia deginti ir dujas, mokėsime brangiai. Prisimenu, kad geras pusmetis atgal, Skandinavai siūlėsi supirkti Lietuviškas  atliekas su aiškiu tikslu, tai yra, mes jų nerūšiuojame, todėl toks pirkinys išsivysčiusiai šaliai yra ypač vertingas, tiesa atliekos liko Lietuvoje. Jas pradėsime deginti.  
 
Visos be išimties asociacijos choru kaip chorų karai dainuoja, kad mūsų namai kiauri, tai tiesa, bet dainuodami su jais nieko nepadarysime. Renovacija, tai ta išeitis, jeigu bus kvalifikuotai atliktas darbas, kuris kainuoja. Vokietija turi daugiabučių, ten yra tokia tvarka, tiesa, mes irgi turime ministerijų paruoštas rekomendacijas, po kiek metų statybinės konstukcijos susidėvi, ir kaip yra minėtoje Vokietijoje, tiesiog yra rekonstruojama viskas kam atėjo laikas, ir medžiagos tiesiog paseno. Tiesiog paimkite laiptinę, jos duris, iš jų 75 % yra senos, neužsidaro, laiptinėje žiemą žiema.


zolynas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą